The King’s Ransom’ zal Helen McCrory ‘eren’

Ruth Gibson heeft gesproken over het overnemen van de rol van Polly in de… Peaky Blinders: The King’s Ransom videogame na de dood van Helen McCrory.

McCrory, die de matriarch speelde in de Peaky Blinders Tv-show stierf in april vorig jaar op 52-jarige leeftijd aan kanker, terwijl de opnames van het zesde seizoen waren stopgezet vanwege de pandemie van het coronavirus.

Ze zou ook in VR-game verschijnen Peaky Blinders: The King’s Ransom het stemwerk voor Polly, aangezien de game zich afspeelde tussen het vierde en vijfde seizoen van het BBC-drama.

Nu heeft Ruth Gibson, die oorspronkelijk alleen de motion capture voor het personage zou doen, gesproken over het overnemen van de rol van Polly Gray in Het losgeld van de koning.

“Ik ben een grote fan van de show. En om er op deze manier een beetje in te kunnen stappen, vond ik heel, heel spannend, “vertelde Gibson RadioTimes. “Ik was afleveringen aan het terugkijken van Peaky Blinders gewoon om mezelf een beetje op te nemen in Helens werk, om te proberen die lichamelijkheid die ze heeft – en ze heeft zo’n sterke lichamelijkheid die ze in de rol heeft gebracht – te omarmen toen ik het nieuws zag dat ze zo verdrietig was overleden.”

Oorspronkelijk wilde Gibson afstand doen van het project omdat “het gewoon erg ongemakkelijk voor me voelde om letterlijk in de schoenen van een dode vrouw te stappen.”

“Vervolgens hadden we wat gesprekken met de producenten van Maze Theory over wat ze wilden doen om Helen te eren, en om echt een erfenis te creëren van het personage in Polly dat ze heeft gecreëerd, wat ik een geweldige manier vond om ernaar te kijken. ‘, legt Gibson uit.

Peaky Blindersen vooral het punt waar Het losgeld van de koning is, zonder dat Polly iets verliest. En ik denk dat het behouden van het karakter van Polly meer een bewijs is van het werk en de genialiteit die Helen heeft gecreëerd. En eigenlijk hield ik haar daarbinnen, ik ben het ermee eens dat het belangrijk was.’

Helen McCrory (Polly Gray) in ‘Peaky Blinders’ | Serie Vijf (BBC One) | Aflevering 02

Ze ging verder met te zeggen dat ze McCrory’s vertolking niet wilde ‘nabootsen’. “Ik hoop echt dat wanneer mensen het spel spelen, ze het gevoel zullen hebben dat we een waarheid hebben gevonden voor Polly als personage als een erfenis voor Helen, maar we proberen op geen enkele manier haar opnieuw te creëren.”

Gibson zei later dat Polly “slechts een verademing” was Peaky Blinders. “Ik hou van de kracht die ze heeft. Ik hou van de kracht die ze heeft. Maar, en ik denk dat dit absoluut een bewijs is van Helens optreden, ze heeft een kwetsbaarheid en een echte zachtheid. Zij is het hart, voor mij, in deze kracht.”

Volgens Gibson hebben ontwikkelaars Maze Theory “heel goed werk geleverd door trouw te blijven aan Helen en Polly als de matriarch”, met het script voor Het losgeld van de koning. “En ik denk dat dat, vooral omdat het VR is, een van de ervaringen voor de gamer zal zijn waarvan ik hoop dat ze hem echt zullen wegnemen. Dat ze een connectie maken met Polly op een manier waarvan ik denk dat ze geen connectie maken met een ander personage in de game.”

Eerder dit jaar sprak Cillian Murphy over het zesde seizoen van Peaky Blinders, zeggende: “Ik denk dat de hele serie echt een eerbetoon is aan (McCrory) en om haar te eren. Haar aanwezigheid en de aanwezigheid van haar personage zijn nog steeds voelbaar in de serie, en het maakt heel erg deel uit van Tommy’s reis in het seizoen.”

Leave a Comment